logo_van_der_veer
logo_van_der_veer
Opkoopbescherming gemeente Eindhoven

Op 1 januari 2022 is er een nieuwe wet in werking getreden die het voor gemeenten mogelijk maakt een verhuurverbod voor woningen op te leggen. De gemeente Eindhoven heeft van deze mogelijkheid gebruik gemaakt. Dat betekent dat er per 1 april in gedeelten van Eindhoven opkoopbescherming van toepassing is.

Een koper van een woning mag deze woning dan alleen verhuren als daarvoor een vergunning hebben gekregen van de gemeente. De voorwaarden waaronder die vergunning wordt verleend zijn zeer beperkt. Aan de hand van een checklist van de gemeente Eindhoven kun je nagaan of je een vergunning nodig hebt.

Wanneer is de opkoopbescherming in de gemeente Eindhoven van toepassing ? In ieder geval in de volgende gevallen:

Voor de waardebepaling is per 1 januari 2023 een bedrag van € 355.000 van toepassing. Die is dan gelijkgesteld aan de kostengrens van de Nationale Hypotheek Garantie (NHG) voor het kalenderjaar 2022.

Er gelden nog meer voorwaarden, maar ook uitzonderingen. Wij raden je aan de checklist die de gemeente Eindhoven heeft opgesteld goed na te lopen. Overtreding van de regeling heeft grote boetes en verder handhaving tot gevolg.

Wil je zekerheid hebben over de vraag of een vergunning is vereist in jouw geval, neem dan tijdig contact op met de gemeente Eindhoven.

Als je hierover vragen hebt, neem dan vooral contact met ons op. Wij helpen je graag.

 

nl_NLNederlands