logo_van_der_veer
logo_van_der_veer
Erven & Testament

Als een naaste overlijdt, komt er veel op je af.

In de moeilijke tijd moeten allerlei zaken worden geregeld. Heeft de overledene alles in juridisch opzicht wel goed geregeld? Dat zijn zaken waar je zelf ook over na moet denken.

Alle keuzes die je maakt, brengen gevolgen met zich mee. Je wil eigenlijk niet nadenken over de dood. Toch is dat erg belangrijk. Wie mag van jou erven ? Wie mag er mogelijk absoluut niet van jou erven. Wie regelt de uitvaart ?

Allemaal zaken om over na te denken. Sommige zaken zijn geregeld door de wet, maar lang niet alles.

Laat je daarom goed voorlichten over de gevolgen van je keuze.

Wij helpen jou hier graag bij.

Testament

Je wil liever niet bezig zijn met de dood. Toch is het heel belangrijk om daar wel mee bezig te zijn, ook de dood is onderdeel van het leven. Je wil jouw naasten zoveel mogelijk ontlasten en ervoor zorgen dat geen ruzie ontstaat over jouw bezittingen.

Erven

Een overlijden brengt in de eerste plaats veel verdriet met zich mee. Juist in die verdrietige periode moeten veel zaken geregeld worden. Er komen allerlei organisatorische zaken, regels, verplichtingen en administratieve zaken bij kijken. Het afwikkelen van nalatenschappen is een van de taken die de notaris als onpartijdige en onafhankelijke instantie worden toevertrouwd.

De afwikkeling van een nalatenschap omvat drie stappen: de verklaring van erfrecht, de aangifte erfbelasting en de verdeling van de nalatenschap.

BROCHURE

brochure_nalatenschap
brochure_erfenis
Checklist overlijden
tarieven_erfbelasting

Wil je meer informatie of heb je vragen? Neem contact met ons op.

Wij helpen je graag.

nl_NLNederlands